Un sport al gentlemenilor acum şi în Transilvania!

Dacă vrei să te simţi ca un lord sau dacă vrei doar să te iniţiezi într-un sport al celor care ţin la etichetă, terenul de golf de la Ineu te aşteaptă! Pentru avansaţi sau începători, gazonul precum catifeaua verde a unei mese de biliard poate fi prima întâlnire cu o pasiune de-o viaţă.

Practicat încă din antichitate, golful îşi are rădăcinile moderne în Scoția. Cel mai renumit club de golf, autoritate în domeniul reglementărilor acestui sport, Royal and Ancient, din St. Andrews, este considerat locul unde se dă ora exactă când este vorba de golf pentru amatori. Cunoscând o creștere anuală de peste 12% la nivel mondial, golful este sportul cu cea mai dinamică evoluţie în rândul practicanţilor amatori.

Ideea jocului este simplă, de a termina un parcurs ce numără 18 găuri trimiţând mingea în fiecare dintre ele din cât mai puţine lovituri, mai puţine decât par-ul terenului. Par-ul reprezintă numărul total de lovituri alocate fiecărei găuri în parte de către arhitectul terenului pentru un jucător bun. Singurul teren de golf din judeţ are 6 găuri cu par 22. Adică trebuie nimerite toate din maximum 22 de lovituri! Arhitectura terenului şi partea de design aparţin profesorului de golf Gabriel Toader. Nici bihorenii care ştiu asta nu sunt prea mulţi, dar la terenul din Ineu funcţionează şi o Academie de Golf. Aici oricine, de la copii la vârstnici, de la începători la maeştri, poate evolua în practicarea acestui sport al nervilor tari şi mâinilor sigure.